Klimop alleen voor buiten? Komop zeg! 

De klimop, ook wel Hedera, zie je vaak terug in de tuin tegen een schutting of voorgevel. Omdat de klimop een groenblijver is kun je hier in de winter van blijven genieten en blijft je tuin er levendig uitziet. Maar het tij is gekeerd en de klimop verplaatst zich ook langzaam naar binnen! Dat gaat niet onopgemerkt voorbij. Je huis wordt namelijk omgetoverd naar een urban jungle. De Hedera bloeit in de nazomer en herfst. Voor de bloemen hoef je de klimop niet aan te schaffen. Een klimop koop je vooral om de groene leerachtige bladeren en het onderhoudsvriendelijke karakter. 

De klimop klimt zijn weg naar binnen! 

De Hedera is een klimplant en kan door zijn ‘hechtwortels’ klimmen tegen de gladste muren en steilste trapleuning. Net je muren gestuct of geschilderd? Dan zal een klimop tegen de muren misschien wat frustraties en gescheld opleveren. Doordat de klimop zich goed vasthecht tegen de muur kan deze beschadigd raken. Maar… ook hier is wat op bedacht! Doordat de klimop niet diep wortelt kan deze in een pot of schaal worden geplaatst als hangplant. Zo wordt de klimop getransformeerd in de ideale kamerplant

Hangplant voor plantenliefhebbers zonder groene vingers

Op zoek naar een makkelijke kamerplant voor zon en schaduw, dan is de Hedera iets voor jou. De bladeren zullen in de zon wellicht wat lichter kleuren, maar blijven groeien zal hij zeker! Wanneer de hangplant in een donker hoekje weggehangen wordt en je de schaduwplant wilt verplaatsen naar een lichtere standplaats. Doe dit dan gefaseerd en zet hem steeds wat dichter bij het lichtste plekje van het huis, zodat de plant kan wennen! 

Kortom, wil je een makkelijke kamerplant hangen of tegen een muur laten begroeien? De klimop is een binnenplant voor in de schaduw en in de zon waar je zonder groene vingers ook van kan blijven genieten!