Een frans balkon, grote tuindeuren, een uitzicht op de volgebloeide rozenstruik wanneer je in de keuken de boontjes aan het doppen bent. Zo kunnen we nog wel even door blijven dromen. Helaas is dit niet voor iedereen werkelijkheid. Zeker wanneer je geen tuin of balkon hebt is het belangrijk om het binnen een stukje groener te kleuren. Maar is dit haalbaar wanneer je geen grote ramen hebt op het zuiden en maar weinig zonlicht vangt overdag? 

Ja! Er bestaan kamerplanten die zelfs in het donkerste hoekje kunnen overleven en het liefst zo min mogelijk zon zien! Sjouw je planten dus niet meer van de een naar de andere hoek van de kamer bij het zien van het geringste zonnestraaltje, maar schaf planten aan die geen fitness oefening an sich zijn. 

Monstera Deliciosa – Gatenplant

Monstera Deliciosa is herkenbaar aan de gaten in het blad. Afkomstig uit het tropische regenwoud in Panama transformeer je jouw woonkamer in een ware jungle. Aangezien het in het regenwoud overal vrij donker is, is de gatenplant gewend om te groeien op schaduwrijke plekken. Nog een pluspunt is dat het stekken van de plant eigenlijk nooit mislukt! Zelfst wanneer je het stekje direct in de grond plaatst blijft de kans op slagen groot! Op deze manier creëer je binnen no-time een plantenrijke omgeving in de schaduw.

Dracaena Massangeana – Drakenbloedboom

De drakenbloedboom klinkt misschien eerder als iets wat je liever buiten de deur wilt houden, maar wat klinkt als een nachtmerrie verandert al snel in een jouw grootste droom. De Dracaena Massangeana komt oorspronkelijk uit een ruig klimaat in Afrika. De plant heeft een stoer uiterlijk en kan tegen een stootje. Een makkelijke plant voor in de schaduw dus! Vergeet je de plant een keer water te geven? Ook dan is er niks aan de hand! Wat een top plant. 

Philodendron Scandens – Bomenknuffelaar

“Philo” (houden van) en “dendron” (boom). De Philodendron wordt ook wel bomenknuffelaar genoemd, het is namelijk een echte klimplant. Tegenwoordig is de plant ook vaak terug te zien aan het plafond in woon- en slaapkamers. Wanneer je de hartvormige bladeren namelijk laat hangen, groeien de bladeren net zo hard als wanneer ze zouden klimmen. Lekker laten hangen dus! 

Dit zijn slechts 3 planten die jouw donkere woonkamer een vrolijkere uitstraling zullen geven! Naast het plaatsen in de woonkamer, zie je deze planten ook vaak terug op het kantoor. Een plek waar je vaak toch 8 uur per dag zit en naast een gekleurd pennenbakje wel wat extra sfeer kan gebruiken. Kijk daarom eens verder dan je woonkamer alleen! 😉