The urban jungle. Een trend waar we niet meer aan kunnen ontsnappen. Waarom worden wij vrouwen nu zo gek van deze trend? Daar is maar een simpele verklaring voor. Een urban jungle is wild! Maar… in bedwang te houden. Zien wij door de bomen het bos niet meer, dan rangschikken wij de planten, pakken de snoeischaar of maken we wat stekjes, totdat de rust is wedergekeert en het oerwoud niet meer domineert. 

Planten afkomstig uit het oerwoud 

Een urban jungle creeer je niet met een doorsnee kamerplant. Alhoewel 20 pannenkoekplantjes naast elkaar vast een zeker een wilde uitstraling geven, heb je voor een echte urban jungle planten nodig die afkomstig zijn uit het oerwoud. Geen paniek! Ook deze planten zijn te koop bij jou in de buurt. 

1. Ficus Lyrata 

Oorspronkelijk komt de Ficus Lyrate uit het tropisch regenwoud in West-Afrika. Door zijn smalle uitlopende bladeren wordt de Ficus Lyrata ook wel de ‘vioolbladplant’ genoemd. Bij de juiste verzorging kan de kamerplant tot een halve meter lang worden. Geef hem dan niet teveel water, maar zorg ervoor dat de grond gedurende de week licht vochtig blijft. Voor een tropisch regenwoud geld dat het een warme broeierige plek is. Planten uit dit gebied houden hier dus ook van! Een plek met veel zonlicht helpt enorm! Zorg er wel voor dat direct zonlicht vermeden wordt. 

2. Alocasia 

Met haar roots in Zuidoost-Azie en de grote bladeren staat deze tropische eyecatcher ookwel bekend als ‘olifantsoor’. Voor de Alocasia geldt hetzelfde als voor de Ficus Lyrata: boots een broeierig klimaat na door de plant eens per week te besproeien met water! De plant geeft zelf aan wanneer deze teveel heeft gehad. Dit zie je aan kleine waterdruppeltjes aan de uiteinden van de bladeren. Een houte vloer is dus risky! 

3. Monstera Deliciosa

De Monstera Deliciosa wordt ookwel de ‘gatenplant’ genoemd en is afkomstig uit Midden- en Zuid-Amerika. Een makkelijkere plant kun je bijna niet wensen! Ook al vergeet je de plant een weekje water te geven, de plant groeit maar door! Let wel: geef de Monstera Deliciosa dan ook de ruimte om te groeien door hem af en toe in een grotere pot te plaatsen. Kom je ruimte te kort? Knip dan wat stengels af welke je in een pot water kunt zetten ter decoratie terwijl je tegelijkertijd aan het stekken bent! 

Ben jij wat avontuurlijker ingesteld en vind je een tripje naar de dichtbijzijnde plantenzaak nogal saai om de urban jungle bij jou in huis te halen? Wie houd je tegen? Plan een tripje naar de Amazone en verdwaal tussen de planten (en dieren)!